keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Motivaation lähteet

Lähdin tavoittelemaan omia tavoitteitani ja muuttamaan elämäntapojani aika nopeasti. Yhtäkkiä vaan tajusin mitä haluan tehdä ja ryhdyin tuumasta toimeen. Tietenkin nyt ruokailut ja kuntoilu on muuttunut pikkuhiljaa parempaan suuntaan kun tietomäärä on lisääntynyt, mutta kaikki oli silti suora kurvi uudelle tielle. Yleensä nämä innostukset ovat lopahtaneet, mutta tämä on pysynyt. Vaikka pahoja päiviäkin on ehtinyt tulla jo vastaan. Joku ilta meinasin jo lopettaa vallan kun alko pännii etten saa mennä Amarilloon iltapalalle. Tai noh, saanhan mä mennä, mutta... Välillä myös totaalinen väsymys iskee eikä jaksais tehdä mitään. Mutta olen keksinyt muutamat syy miksi sittenkin jaksan, sen lisäksi että oikeesti nautin salilla käymisestä. Tässä siis muutama asioita mitkä motivoivat minua liikkumaan ja syömään ohjeiden mukaan!


Rakastan kuntoilulehtiä! Voisin tilata niistä jokaisen, mutta kun ne on niin törkeen kalliita. Joskus aikoinaan mulle tuli Kunto plus -lehti, mutta lopetin sen kun rahat ei riittäneet. Tykkäsin siitä erityisesti alussa olevien pienien juttujen takia, missä oli jotain uusia tutkimuksia tai neuvoja. Niistä sai paljon hyvää tietoa. Nyt tilaan Muscle & Fitness Hers -lehteä ja ostelen satunnaisesti muita lehtiä. Lehdistä saa paljon uutta tietoa ja se todellakin motivoi kun kuvien henkilöt on niin timmissä kunnossa! Ei siinä voi haluta kuin samaa.


Sosiaalisen median olen valjastanut tätä varten jo aikas hyvin! Kätevin tähän on Twitter ja Instagram. Aamulla kun menen töihin avaan ensimmäisenä twitterin ja selaan yön aikana tulleet tweetit (ei huolta, ei niitä ole niin paljoo!). Näistä melkeen kaikki on amerikkalaisten kuntolehtien, kuntoilijoiden, personal treinereiden ja motivointi sivujen tweettejä, missä on niitä pieniä juttuja mitkä patistaa liikkeelle.

Instagramissa seuraan muun muassa käyttäjää fitnessinspirations. Sieltä tulee inspiroivia kuvia mitä muut käyttäjät ovat ottaneet ja tässä jaetaan eteenpäin. Sama kun lehdissä, mikä sitten motivoi jos ei kuva?


Myös Facebookissa seuraan muutamaa fitness-ihmistä, mutta siellä tekstiä tulee harvemmin. Tämän takia ei Facebook tähän aktiivinen lähde vaikka muuten siellä koko ajan roikunkin. Tärkeämi on blogit! Niiden avulla tähän lähdin liikkeelle ja nykyisin melkein joka ilta luen jotain blogia. Aikaisemmin olen maininnut jo Body Gossip -blogin ja toisena on fitness-malli Janni Hussin blogi. Tallaiset suomalaiset onnistujat tuntuvat olevan paljon lähempänä kuin mitkään lehtien mallit tai amerikkalaiset tweettaajat, joten heiden tekemisensä ja tuloksensa antaa itsellekkin potkua kunnolla, jos hekin niin miksen minä!

Jokaisen on etsittävä omat syyt miksi jaksaa eteenpäin, miksi herää viideltä ehtiäkseen salille ennen töitä ja miksi punnitsee ruokansa. Nämä auttavat minua eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti