sunnuntai 12. elokuuta 2012

Päivän resepti: kesäkurpitsa-kanapaistos


Koska mun kokkausrepertuaarini on viime aikoina ollut hyvin heikko, aloin tutustumaan erilaisiin ruoka-blogeihin etsien uusia ideoita. Löysin Fitness-lehden nettisivujen kautta aikas hyvän valikoiman erilaisia kuntoilublogeja joiden joukosta löytyi myös ruoka-blogeja. Näitä sivuja löydät minun blogiluettelosta tuolta vähän alempaa.

Nyt sitten uusia ideoita saaneena, ja vähän yhdistellen vanhoja, tein loppuviikosta kesäkurpitsa-kanapaistosta. Idea lähti tästä reseptistä.

Kesäkurpitsapaistos on tuttua jo kotoa ja mummulasta. Mummulassa kasvatetaan kesäkurpitsaa ja ne on valtavia! Niitä siis riittää sukulaisille kokkailtavaksi. En ole koskaan innostunut kurpitsasta, mutta annoin sille jälleen kerran mahdollisuuden.

Kotona paistos tehdään erittäin kypsäksi, sen annetaan hautua liedellä hyvinkin vartti tai pari. Mukaan laitetaan kesäkurpitsan lisäksi esimerkiksi sipulia ja paprikaa. Oma "salaisuuteni" on nopeampi paistaminen sekä mausteet. Lisään mukaan myös kanaa, että saan tästä kunnon aterian.

Annos: 1 ¤ Energia: 220 kcal ¤ Proteiinia: 27 g ¤ Rasvaa: 3,3 g ¤ Hiilihydraatteja: 18 g


¤ 100g broilerin rintafileetä ¤
¤ 1 porkkana ¤
¤ 2 pientä sipulia ¤
¤ 100g punaista paprikaa ¤
¤ 100g kesäkurpitsaa ¤


¤ Paistamiseen kookosöljyä ¤
¤ maustamiseen mustapippuria ja cayannepippuria ¤



Viipaloi kaikki ainekset valmiiksi. Kuullota sipuli kookosöljyssä ja lisää kanat. Paita kunnes kanat ovat kypsiä. Jos tykkäät sipulista hieman raaempana, kannattaa se lisätä vasta myöhemmin. Lisää sitten joukkoon porkkana ohkaisina siivuina. Lisää lopuksi nopeiten kypsyvät kesäkurpitsa ja paprika. Näin ne jäävät hieman enemmän pureskeltaviksi. 

Sammuta levy ja anna kypsyä hetki jälkilämmöllä.

Lopuksi mausta paistos valitsemillasi yrteillä ja mausteilla. Itse pidän hieman tulisemmasta, joten lisäsin mustapippurin lisäksi myös cayanepippuria. Tulisten mausteiden käyttö nopeuttaa myös aineenvaihduntaa, ja näin ollen edesauttaa laihtumista. Kannattaa siis kokeilla!


Lopputulos on kevyt ja herkullinen! Itse oli erittäin yllättynyt lopputuloksesta, en odottanut että siitä tulee näin hyvää. Joten vielä ehdin tänä kesänä tyhjentämään myös mummun kesäkurpitsa viljelmät :)

Ravintosisältö laskettu kalorilaskurin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti