sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Lomailu liikuntaa!

Vietimme tuossa muutaman päivän lomaillen Tampereen suunnalla. Vaikka kyseessä oli vain muutama päivä, ehti siinä ajassa kuntoilla enemmän kuin tarpeeksi! Ja tämä ehkä siksi että ensimmäinen juoksulenkki venahti noin 20 kilometrin pituiseksi sen kolmen kilometrin sijaan. Sen siitä saa kun sanoo tuntevansa nämä lenkkimaastot! Mutta eipäs siinä mitään, juostua tuli, kilometrit taittui ja lyhyen kolmen tunnin aamulenkin jälkeen kaloreita oli poltettu sykemittarin mukaan yli 1600. Ei paha!

Mielestäni loma on parasta aikaa liikuntaan! Oli ihana lähteä lenkille tai tennistä pelaamaan kun tällä kertaa säätkin suosivat. Ja koska omalla budjetilla ei kaupoissa juostu kuin viimeistä päivää, oli liikunta oikeen hyvä vaihtoehto.

Mitään kuntoiluvälineitä lomalle ei suinkaan tarvi raahata. Lenkkarit ja treenivaatteet autoon, otimme myös tennismailat mukaan. Etukäteen tuli katsastettua että kohtuullisen läheltä majoitusta löytyy ilmainen tenniskenttä, niin siitäkään ei mitään kustannuksia. Kuntosali olisi maksanut yli 10€ per vierailu per henkilö. Kunpi siis mahtoi vetää enemmän puoleensa?

Ilmainen tenniskenttä löytyi Kaupin urheilupuistosta. Siellä sitten etseimme kenttää numero 5, mikä Internetin tietojen mukaan oli se ilmainen. Poikkesi hieman niistä neljästä muusta kentästä. Mutta yli tunnin pelaamisen jälkeen pakko sanoa että kelpasi tämä kenttä numero viisikin! Vaikka kyltin mukaan pelaaminen olikin omalla vastuulla.

Uudet maastot ja paikat motivoivat liikkumaan jälleen ihan uudella tavalla. Jos aina tekee sen saman lenkin, on se itsestäni ainakin lopulta hyvin puuduttavaa. Lenkkeillen on myös kiva tutustua uuteen ympäristöön ja näkee kaikkea uutta ja ihmeellistä!

Ja eipä se haittaa vaikka se ilmainen tenniskenttä on hieman hiekkanen ja vanha ja kasvillisuutta tuntuu enemmän olevan kentällä kuin sen ulkopuolella, eihän sitä pelaamista kuitenkaan niin vakavasti pidä ottaa :) Ja samalla saa aurinkoa!



Naapurin kentät olivat hieman paremmassa kunnossa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti